Dobrý den.

...také "cvičíte lenocha" ? Samozřejmě tím nemyslím líné dítě. Takto moje sedmiletá dcerka pojmenovala cvičení líného očička. Vybarvujeme a obtahujeme omalovánky, tečkujeme na kostičkovaný papír, skládáme mozaiky, navlékáme korálky, čteme knížky s malými  písmenky...   Různé rady a nápady na cvičení a informace o tupozrakosti a šilhavosti si lze stáhnout z příruček, např. tady, tady a tady. Nás ještě napadlo skládat dlouhé řetězy z "céček" a korálky navlékat místo na provázek na tenký drátek. Ten si pak dcera stočí do tvaru kytičky nebo srdíčka a zdobí si  s nimi pokojíček..

Náplasťový okluzor, který jsme dříve používali, snášela dcerka vcelku dobře, jenomže  pak se jí při odlepování očička začala strhávat i kůže pod okem. Nadále jsme nemohli oko zalepovat. Z tohoto důvodu jsem hledala jiné řešení, ale u nás v ČR jsem jiný vhodný okluzor nenašla. Až  po dlouhém hledání jsem na internetu na zahraničních stránkách  našla několik druhů látkových okluzorů. Všechny modely jsou si tam v podstatě podobné, proto jsem navrhla obdobný střih okluzoru, který jsem postupně vylepšovala tak, aby plně vyhovoval, nedalo by se přes něj podkukovat a nedráždil by pokožku. Dcerka je nyní spokojená a tento okluzor nosí ráda. Pořídila jsem jí okluzory ve  dvou barvách, takže nám nyní slouží i jako módní doplněk k barvě oblečení.

Věřím, že látkové okluzory pomohou i ostatním dětem a zpříjemní jim léčbu. Všechny modely, které jsem pro Vás vyrobila, si můžete objednat zde.

Uvítám všechny tipy a příspěvky, které by mohly zajímat rodiče dětí s "lenochem". Ráda je na tomto místě zveřejním. Své příspěvky mi můžete posílat zde.

Přeji mnoho úspěchů v léčbě očiček.
S pozdravem
Blanka Novotná